fbpx

Koli Bandı Fiyatları

Koli Bandı Fiyatları Temel Belirleyenler

Koli Bandı fiyatları için kuşkusuz ki piyasa temel ve belirleyici unsurdur. Bu noktada piyasa ve fiyat kavramlarını kısaca bir hatırlamakta fayda var. En basit tanımı ile piyasayı, arz ile talebin bir araya geldiği yer olarak tanımlayabiliriz. Fiyat ise piyasa mekanizması içinde arz ile talebin kesiştiği noktadır. Büyüklerimizin deyişiyle fiyat: “Alan Razı, Satan Razı” olduğu noktadır. Bu kitabi tanımların sunduğu genel çerçeveyi aklımızın bir yerinde tutalım. Şimdi artık gerçek yaşamın karmaşası içinde koli bandı fiyatlarını belirleyen unsurları anlamak için hazırız.  

Koli Bandı Fiyatları

Koli Bandı Fiyatları

Koli Bandı Üretimi İçin Gereken Temel Girdiler

İlk olarak; bant üretimi için yapılan yatırımı ve yatırımın amortismanını bir kenara koyalım ve değişken maliyetlere odaklanalım. Bant üretimi için tutkal, karton kuka ve streç film malzemesi kullanılır. Koli bantları baskılı olacaksa bunlara ek olarak da boya da maliyet kalemlerine eklenecektir. Bunların dışında değişken maliyet olarak en temel girdi olarak emek faktörünü de eklemek gerekir. Bütün bu kalemler üreticinin değişken maliyetleridir üretim kapasitesinin doluluğuna göre birim başı maliyet olarak ürüne yansır.

Nuga Bant gibi deneyimli firmalar üretim planını, üretim kapasitesini optimum seviyede tutarak yaptığı için en kaliteli ürünü en iyi fiyata mal eder ve bunu da hizmet verdiği kurumlara bir avantaj olarak yansıtır. Koli bandı üretiminde burada tek tek bahsedilmeyen başka girdiler de vardır elbet ancak yazının konusunu saptıracağı için küçük kalemlere değinmedik. Koli bandı üretimi hakkında detaylar ilginizi çekiyorsa “Baskılı Koli Bandı İmalatı” isimli blog yazımıza da göz gezdirebilirsiniz.

Baskılı Koli Bandı Üretim Yatırımları

Koli Bandı üretimi için gereken başlıca yatırımlar; flexo baskı makineleri, bant sarım makineleri, nakliye filosu ve bir üretim tesisi olarak sıralanabilir. Bütün bu kalemler ciddi bir yatırım gücü ister. Günümüz ekonomik koşullarında sektördeki karlılıkla beraber ele alındığında Koli Bandı Üretim Tesisi kurmak ciddi bir cesaret ister. Bütün bu yatırımın bir de fırsat maliyeti vardır elbet. İşte bütün bunlar koli bandı fiyatını etkileyen başlıca unsurlardır.

Koli Bandı İçin Nuga Bandı Tercih Edin

Sadece fiyata bakmak pek çok durumda yanıltıcı olabiliyor. Koli bandı için çalışacağınız firmayı seçerken güvenilir, sözünü tutan ve kaliteli üreticilere yönelmek en mantıklısı. Kurumsal koli bandı ihtiyaçlarınız için Nuga Bandı tercih edin.