fbpx

Baskılı Koli Bandı Üreticisi

Baskılı Koli Bandı Üreticisi

Günümüzün üretim ve pazarlama dünyasında baskılı koli bandı üreticisi en çok ihtiyaç duyulan meslek türlerinden biri olmaktadır. Teknolojinin ve modern hayatın getirisi olarak baskılı koli bant pek çok firmanın kurtarıcısı durumundadır. Firmaların daha fazla satış yapabilmesi, daha çok kişiye ve farklı kitlelere ulaşması bir gerekliliktir. İşletmelerin bu gerekliliği çoğunlukla yerine getirmesi marka tanıtımı ile sağlanmaktadır. Markaların reklam tanıtımı oldukça maliyetli bir iş olabilmektedir. Bu nedenle rekabetin de doğurduğu strateji ile daha düşük maliyet fakat daha etkili işler çıkarmak zorundadırlar. Burada da devreye bant üreticisi firmalarla iletişime geçmek girmektedir. Baskılı koli bant firmalara marka tanıtımları açısından verilebilecek en uygun üründür.

Baskılı Koli Bant Nedir?

Baskılı koli bant nedir sorusuna, firmaların istekleri doğrultusunda özel olarak üretilen koli bant türüdür şeklinde yanıt verilmektedir. Baskılı koli bandı üreticisi işletmelere gelen siparişlerle hazırlanan bantların pek çok sayıda avantajı bulunmaktadır.

Baskılı koli bant bir takım teknik özellikleri içeren, özel bir tutkal cinsine sahip, üzerinde firmanın isteği doğrultusunda tanıtım yazan bantlardır. Yüksek rekabetin olduğu sektör olan satış ve pazarlamada firmaların baskılı koli bant kullanımı da gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır. En doğru bant üreticisi firma ile iletişime geçerek rakiplerinden bir adım öne geçebilmektedirler.

Baskılı koli bantlarının üzerinde firma her ne isterse o basılmaktadır. Bu bir uyarı yazısı olabilir; dikkat, ezilebilir, kırılabilir eşya şeklinde. Firmanın logosu basılabilmektedir. Özel üretim tekniği sayesinde logo hiçbir şekilde zarar görmemekte ve silinmemektedir. Firma ihtiyacına göre en ve boy oranlarında üretilebilmektedir. Amblem, marka ismi, yazı karakteri, renk tamamen müşteriye aittir. Son derece dayanıklı ve kaliteli bu ürün diğer koli bantlarından bu özellikleri ile ayrılmaktadır.

Baskılı Koli Bandı Üreticisi

Baskılı Koli Bandı Üreticisi Olmak

Basklı koli bandı üreticisi olmak günümüz meslekleri arasında tercih edilebilir bir dal olmaktadır. Son derece zevkli olan ürünün üretim aşamaları aynı zamanda bilgiyi, dikkati ve çok çalışmayı da gerektirmektedir. Müşterilerinin isteğini tam anlamı ile yerine getirebilmek bant üreticisi firmanın en etken özelliği olmalıdır.

Baskılı koli bandı üreticisi firmalara, işletmeler markalarını tanıtmak, tanınırlığını arttırmak için başvurmaktadırlar. Bant üreticisi firmalar müşterilerinin isteklerini en doğru şekilde bant üzerine işlemektedirler. Firmanın markasını, logosunu, amblemini en uygun formatta ve renklerde basmaktadırlar. Uyarı veya ikaz kelimeleri, sembollerini işlemektedirler. Baskılı koli bandı üreticisi olmak doğru firmaya doğru tanıtımı kazandırmak demektedir.

Daha çok sürekli paketleme işiyle uğraşan fimaların tercih ettiği ürün olan baskılı koli bandı üreticisi olmak firmaya ürünü doğru fiyat ve baskıyla vermesi demektir. Güçlü yapıştırma özelliği, en doğru renk ve tonlarda, istenilen uzunluk ve ölçüde baskılı koli bantlarının üretimi şarttır.

Bant üreticisi firmaların Hot melt (sıcak eriyik) gibi yüksek tutkal teknolojisine sahip olmaları gerekmektedir. Logoların silinmemesi için gereken alttan baskı tekniğine, IPA’lı yani alkol bazlı mürekkeplerden kullanıyor olmaları da şarttır. Üretimi esnasında pek çok konuda dikkat isteyen baskılı koli bantları firmaların markasının her yerde görünmesi ve herkes tarafından farkedilmesini sağlayacaktır. Bu nedenle bant üreticisi firmaların işini her seferinde titizlikle yapması gerekmektedir.

Baskılı koli bantlarının her firma için avantajı bulunmaktadır. Özellikle de ürünleri kendisi paketleyip müşterisine gönderen firmalar açısından. Bu nedenle baskılı koli bandı üreticisi olmak her bandın üretiminde kendisini müşterisinin yerine koymasını sağlamaktadır. Bandın sağlayacağı her avantajı bantların her milimetresinde aynı özenle işlemelerinde etkili olacaktır. O halde baskılı koli bantlarının avantajlarına kısaca yakından göz atmakta da fayda bulunmaktadır.

Baskılı Koli Bandı Kullanmanın Firmaya Avantajları

Baskılı koli bandı kullanmak her ölçekte işletmeye avantaj sağlamaktadır. Marka tanıtımından uyarıya, lojistik takipten güvenilirliğe kadar faydası bulunmaktadır. Baskılı bantlar paketleme işindeki firmalardan ürününü müşterisine kendisi gönderen firmalara kadar sıklıkla tercih edilen bir üründür. Logosunu, marka ismini istediği şekillerde tanınırlığını gözler önüne sermek isteyen firmalar baskılı koli bant üretici firmalarına başvurmaktadır.

Marka Kişiliği Oluşturma

Reklam bir markanın olmazsa olmazıdır. Pek çok firma markasına bir kişilik yaratmak, oluşturmak için reklamlara başvurmaktadır. Firmanın bütçesine göre reklamların da boyutu, içeriği, çekim ve tanıtım şekli elbette değişmektedir. Ancak markanın içeriği, firmanın konumuna ve bütçesine göre daha düşük maliyetli tanıtımlar yapılarak da marka kişiliği oluşturma mümkündür. Baskılı koli bant kullanarak markanızın kişiliğini, duruşunu, stabilitesini kanıtlamak mümkündür. Bandın pek çok kişi tarafından farkedilebilir olması markanız açısından güçlü bir hamle olacaktır.

Marka Tanınırlığı

Markanızı tanıtmak için baskılı koli bantları kullanmak stratejik bir adım olacaktır. Baskılı koli bandı üreten firmalarla iletişime geçerek markanızın logosunu veya ismini bastırabilirsiniz. Böylece her koli gönderiminde markanızın ismi koliyi taşıyan kişiler, firmalar tarafından da görülecektir. Dikkat çekici bu adım ile markanızın tanınırlığı da artmış olacaktır.

Ürün Takibi

Ürün gönderimi ve müşteriye ulaşımı pek çok adımı içermektedir. Firma tarafından paketlenen ürün, sahibine ulaştığı ana kadar üzerindeki baskılı bant sayesinde takibi kolay hale gelecektir. Lojistiği, kargosu, taşınması gibi durumlarda markanızın sembolünü taşıyan paket kaybolma, başka firma paketleriyle karışma gibi bir durum yaşamayacaktır.

Marka Güvenilirliği

Markanızın ismini ya da amblemini kolinizin üzerine bant yardımı ile yerleştirmeniz mümkündür. Yırtılması, başkası tarafından açılmasını zorlaştıran baskılı koli bandı müşterinize güven aşılayacaktır. Ürününüz müşteriye ulaştığı ilk an firmanızın adını görecek olması sizi yeniden tercih etmesini de sağlayacaktır. Bant üzerinde logonuzun veya isminizin diziliş şekli marka güvenilirliği açısından pek çok işletmenin yapamadığını kolay ama etkili bir yolla sağlamış olacaktır.

Düşük Reklam Maliyeti

Baskılı koli bant üreticisi olmak müşterisine istediği ürünü piyasa koşullarında en doğru fiyat ile sağlamayı gerektirmektedir. Böylece firmalar düşük reklam maliyeti ile koli bandı sayesinde reklamlarını en etkin yoldan çözmüş olacaktır. Baskılı koli bandı ile paketlenmiş bir koli işletmeden çıktığı andan itibaren pek çok farklı kişi tarafından da görülecektir. Müşterinin eline ulaştığı ana kadar en stratejik yoldan reklamı yapılmış olacaktır.

Baskılı Koli Bant Teknik Özellikleri ve Fiyatlandırması

Baskılı koli bandı üreticisi olmak baskılı koli bant teknik özelliklerine dikkat etmeyi de gerektirir. Hot melt tutkal teknolojisi ile üretime, istenilen uzunluk ve genişlikte bandın oluşturulmasına özen göstermelidirler. Kuvvetli yapışma özelliği ile müşteri eline ulaşana kadar uzun ömürlü ve dayanıklı olacaktır. Pigmenti yüksek olan canlı renklerle müşterinin olduğu kadar paketi gören herkesin de dikkatini çekecek şekilde hazırlanması gerekmektedir. Bu yüzden IPA’lı fleksografik mürekkep kullanımına özen gösterilmesi gerekmektedir.

Etiketleme, promosyon, marka bilinirliği, reklam tanıtımı, paketleme gibi konularda sıklıkla tercih edilen bir ürün olan baskılı koli bandının fiyatlandırması da değişmektedir. Ürünün öncelikle en boy oranları tercihi müşteri firma tarafından yapılmaktadır. Daha sonra baskının görsel mi yazı içerikli mi olacağı, düzenlenmesi, renklendirmesi gibi detayları belirlenmektedir. Hepsinin sonunda da ücretlendirilmesi gerçekleştirilmektedir. Nuga Bant da 2012 yılından beri hazırladığı kaliteli ürünleri ve en uygun fiyatlandırma ile konusunda öncü firma durumundadır.