fbpx

Baskılı Koli Bantı Avantajları

Baskılı Koli Bantı Avantajları

Baskılı Koli Bantı Avantajları

Baskılı koli bant günümüz rekabetçi satış dünyasında ortaya çıkmış en stratejik ürünlerden bir tanesidir. Pek çok avantajı, kullanım rahatlığı bulunan bandın çeşitlerine göre fiyatı belirlenmektedir. Baskılı koli bant İstanbul ili ve çevresine olduğu gibi baskılı koli bant Ankara ve diğer illere hatta Türkiye geneline de üretimi sağlanan bir üründür.
Firmalara özellikle tanınırlıkları açısından fayda sağlayan ürün evlerde kullanılan koli bantlarından farklılık göstermektedir. Şeffaf renklerindeki bantlar daha çok kişisel yaşamda ve gündelik hayatta tercih edilmektedir. Ancak firmalar ve markalar açısından baskılı koli bant avantajları düşünüldüğünde daha çok kullanılmaktadır.

Baskılı Koli Bant Nedir?

Baskılı koli bant, bant üretimini yapan firmalar tarafından özel siparişle üretilen baskılı bantlardır. Bu koli bantlarının üretiminde bozulmaması için özel üretim teknikleri kullanılmaktadır. Daha çok büyük firmalar tarafından tercih edilmektedir. Pek çok en boy seçeneğine sahiptirler. Markasını bir adım öne taşımak isteyen firmaların tercihi olan baskılı koli bant İstanbul ve Ankara dâhil tüm şehirlerde kullanılabilmektedir.
Baskılı koli bant her firmanın, her markanın kullanması gereken ürünlerden bir tanesidir. Kaliteli yapısı ile firmanın ve müşterilerinin memnun kalacağı marka tanıtım aracıdır. Logo, yazı, marka tanıtımı, uyarı bantları için olsun pek çok firmanın rahatlıkla kullanabileceği baskılı koli bantları firma için de büyük bir avantajdır. Ürünlerin taşınması ve dağıtımı esnasında tanınırlık sağlamaktan, yırtılmaya ve kurcalanmaya karşı güvenlik sağlamaya kadar pek çok faydası bulunmaktadır.

Teknik Özellikleri

Büyük küçük her işletmenin, firmanın markasını ön plana çıkarmak için sıklıkla tercih ettiği ürünlerden bir tanesi de baskılı koli bantlarıdır. Firmanın istekleri doğrultusunda sipariş ile üretilen baskılı koli bantları Hot Melt (Sıcak eriyik) tutkal teknolojisiyle üretilmektedir. Kauçuk ile reçine belli bir ısıda eritilmekte ve homojen bir şekilde harmanlanmaktadır. OPP filmi üzerine eşit bir şekilde sürülerek üretilen ürün kuvvetli yapışma özelliğine sahiptir.
IPA yani alkol bazlı mürekkep içeren, esnek baskı tekniği ile OPP (Oriente Polipropilen) film ve tutkal arasına alttan 4 adet renk baskısı yapılmaktadır. Böylelikle pigmenti yüksek canlı renklere sahip logolar bant kullanımı esnasında silinmemektedir. Marka ismi zarar görmemektedir.
Firma isteği ile tercih edilen boy ve en oranlarında baskılı koli bant üretimi yapılabilmektedir. 40 m ile 1200 m arasında boy seçeneği sunulmaktadır. En için; 18-25-36-40-45-50-57-67-80-100-135-200-400 mm şeklinde seçenekler sunulmaktadır.

 

Baskılı Koli Bantı Avantajları

Baskılı Koli Bant Avantajları

Bir firmanın baskılı koli bant tercih etmesi için pek çok geçerli neden bulunmaktadır. Büyük firmaların markasının akılda kalıcılığı için, küçük ölçekteki işletmelerin tanınırlığını arttırması için de kullanılabilmektedir. Sadece kırılabilir ya da ezilebilir ürünler üreten firmaların uyarıcı işaretleri için de tercih edilmektedir. Giyimden gıdaya, teknolojiden sağlığa kadar pek çok firmanın, pek çok markanın tercih etmesi gereken bir üründür. Tanınırlığı arttıkça avantajları da daha çok fark edilmeye başlanacaktır.

Firma ve Markanızın Tanınırlığını Arttırmak

Bir firmanın müşterisine ürün gönderimi kendisi tarafından yapılmaktaysa baskılı koli bandı ilk tercihi olabilmektedir. İstediği ölçülerde, renk ve desende kendi markasını, logosunu bastırarak tanıtım açısından büyük bir strateji uygulamış olmaktadır. Müşterinin kutuya baktığında ve bandı açarken gördüğü ilk şey firmanın markası olacaktır. Bu da hem memnuniyet hem de tanınırlık sağlamaktadır. Ne kadar sık tercih edilirse o kadar çok kişi, müşteri ve firma tarafından görülecektir. Güven veren, sıklıkla kullanılan marka benzer firmalar arasında rahatlıkla lider konumuna geçebilmektedir. Bunun için yapılması gereken şey markanın logusunun bastırıldığı koli bantları kullanmak ve işi banda bırakmaktır.

Markaya Kişilik Katma İmkânı

Firmanızın markasını daha tanınır, kendinden emin duruşa sahip hale getirmek ve kişilik katmak için baskılı koli bandı tercih etmek akıllıca olacaktır. Dayanıklı, kaliteli, uzun ömürlü bir ürünü kullanmanız kadar markanızın rahatlıkla görülebileceği yerde olması onu göze daha güvenilir gösterecektir. Sadece televizyon veya sosyal medya üzerinden değil baskılı koli bantları üzerinden de tanıtımınızı yaparak marka kişiliğinizi yaratabilirsiniz. En doğru logo ya da yazı tercihini yaparak markanızın kişiliğini yaratabilir, en doğru duruşunuzu sergileyebilirsiniz.

Reklamda Düşük Maliyet Sağlamak

Her büyük markanın kimi zaman satışında ve tanınırlığında stabiliteye ulaştığı görülmektedir. Kimi zaman bu durumdan rahatlıkla ve kolaylıkla kurtulabilmektedirler. Ancak bazı firmaların içinden çıkamayacakları hale geldikleri de rastlanılan durumlardandır. Böyle anlarda markanın stratejik bir hamle ile yeniden reklamının çekilmesi gerekebilir. Bu da büyük bir bütçe ayrılmasına neden olabilmektedir. Reklamda düşük maliyet sağlamak sanıldığı kadar zor değildir.
İyi reklam elbette her zaman bir firmanın kazancını arttıran etmenlerden bir tanesidir. Büyük firmaların reklama ihtiyacı olmasa da arada kendilerini hatırlatmak için düşük maliyetli tanıtım yollarına başvurması mantıklıdır. Bunlardan birisi de firmanızın logosunu taşıyan baskılı koli bantlarının koli ve paketlerin üzerinde olmasıdır. Firmanızı her zaman bir adım önde tutacak bu hareket en düşük maliyette reklamınızın yapılmasını sağlayacaktır. Firmanızın ölçeği ne olursa olsun müşterilerinize gönderdiğiniz koliler üzerindeki koli bantları hakkınızda çok şey anlatacaktır. Koli bandı ile göz önünde olup düşük maliyette reklam yapmak da firmanızın kazancını arttıracaktır.

Güven Veren Marka

İsminizin güven vermesi için onu rahatlıkla ön planda tutmak mantıklı bir hareket olacaktır. Üzerine kırılacak eşya, ezilebilir gibi uyarı notları düşülmesi markanızı müşterilerinizin gözünde yükseklere taşıyacaktır. Ayrıca bandın başka birisi tarafından açılma ya da yırtılma gibi durumlarında logonuz olduğu kısım bunu belli edecektir. Bu da diğer bant çeşitlerine göre daha fazla güven ve kalite sunmak demektir. Müşterileriniz size her konuda güven duymak isteyecektir. Sadece koli bandına markanızın baskısını yaptırmak onlara bu güveni aşılamak için atacağınız küçük ama oldukça etkili bir adım olacaktır.

Ürün Takibinde Kolaylık

Etiketleme, promosyon gibi konularda da dikkate değer olan baskılı koli bant ürün takibi açısından da güvence sağlamaktadır. Müşterilerinize kendi ürünlerinizi dağıtıyorsanız baskılı koli bantı kullanmak akıllıca olacaktır. Böylece ürün akışı hızlanacaktır. Lojistik, takip, ürün depolama gibi aşamalarda rahatlık sağlanacaktır. Ürününüzün müşterinize en doğru ve en hızlı şekilde ulaşması için atılacak en doğru adımlardan bir tanesi de ürün üzerinde doğru koli bandını kullanmaktır. Bunun için de en doğru teknikle üretilen marka ve logo tasarımının yapılabildiği baskılı koli bant tercih etmek en iyisi olacaktır.

Baskılı Koli Bant Fiyatlandırması Nasıl Olmaktadır?

Baskılı koli bant üretimi bu iş için en doğru firmalar tarafından yapılmaktadır. İşletmenin tercihi üzerine isteğe bağlı üretilmektedirler. İhtiyaca göre en boy seçimi, renk tercihi, yazı tipi bant üzerine uygulanabilmektedir. Bant fiyatlandırması da buna göre değişebilmektedir.
Baskılı koli bant fiyatlandırması yapılırken firma öncelikle en boy oranını belirlemelidir. Ardından baskısı yapılacak olan logo veya yazı belirlendikten sonra fiyatlandırma aşamasına geçilebilmektedir. Nug Bant firması 2012 yılından beri en doğru fiyatlarla en doğru ürünleri bir araya getirmektedir. Kaliteli, uzun ömürlü, baskısı kaybolmayan ürünler üreterek baskılı koli bant konusunda öncü firma olarak tercih edilmektedir.