fbpx

Koli Bandı Fiyatları Hangi Faktörlere Göre Değişir?

Koli bandı, paketlemede kullanılan, iki yüzeyi birbirine tutturmak için kullanılan bir üründür. Dayanıklı yapışma özelliği sayesinde taşımacılık alanında en fazla tercih edilen ürünlerden biridir. Plastik, cam, kağıt, karton ve duvar gibi yüzeylerde güçlü tutunma sağlayan koli bantları, bu özelliği sayesinde birçok sektörün yapıştırma ihtiyaçlarına etkin çözümler üretir.

El ile ya da koli bandı makinası kullanarak koparabileceğiniz koli bandı, farklı genişlik ve renklerde üretilir. Paketleme işlemlerinin yanı sıra onarım işlerinde de kullanabilen ürünler, zengin ürün çeşitliliğine sahiptir. Birçok sektörde kullanılan koli bandı fiyatları da bazı faktörlere göre değişiklik gösterir. Koli bantlarının fiyatlarını etkileyen faktörler; ürünün kullanım sıklığı, üretim malzemesi, genişliği, uzunluğu ve üzerinde baskı olup olmaması gibi sıralanabilir.

Koli Bandı Fiyatlarını Etkilen 5 Faktör Nedir?

Kullanım alanlarına göre farklı seçenekler sunan koli bantlarının fiyatları da bazı faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterir:

  1. Üretim materyallerine göre; piyasada yaygın olarak üretilen koli bantları, 3 farklı başlık altında toplanır. Hot-melt koli bantları, akrilik koli bantları ve solvent koli bantları farklı materyallerden üretilen çeşitli kullanım alanlarına uygun bantlardır. Materyallerine göre bantların fiyatları da farklılık gösterir.
  2. Kalitesine göre: gönderi ve paketleme yapacağınız eşya ya da ürünlerin uzun ömürlü olması ve dış etkenlere karşı dayanıklı olması çok önemlidir. Ortamın iklim ve sıcaklık koşullarına uygun olarak üretilen kaliteli bantların fiyatları da piyasadaki diğer ürünlere göre farklıdır.
  3. Rengine ve baskısına göre; koli bandı şeffaf ve kahverengi dışında, kullanım alanına göre; sarı, lila, kırmızı gibi renk seçeneklerine sahiptir. Firmaların logosunun ya da isminin yer aldığı baskılı koli bantları da özel üretim bantlardır. Dolayısı ile koli bantlarının renkleri ve baskılı olmaları da fiyatlarını doğrudan etkiler.
  4. Uzunluğuna göre; koli bantları belirlenen standart ölçülerde üretilse de isteğe bağlı olarak farklı ölçülerde de üretilebilir. Koli bandı fiyatları da ürünlerin uzunluklarına göre değişiklik gösterir.
  5. Boyutlarına göre: koli bantları çeşitli genişliklerde üretilir. Genişliğine göre değişen bantlar, farklı alanlara uygun çözümler üretir. Koli bantlarının fiyatları her bütçeye uygun seçeneklere sahiptir.

Koli Bandı Hangi Alanlarda Kullanılır?

Koli bandı markaları tarafından pek çok alanda kullanıma uygun koli bantları üretilir. Özellikle ambalajlama sektöründe paketleme işlemleri için sıklıkla tercih edilen koli bandı, hem güvenli bir paketleme hem de ekonomik çözümler sunar. Farklı ebatlarda üretilen kolilerin ağızlarını kapatmanıza imkân tanıyan koli bantları, kolay uygulanabilen yapılarıyla kullanıcı deneyimini yükseltir.

Kopmalara karşı yüksek mukavemet gösteren koli bandı, sürtünme gibi deformasyonlara karşı direnç gösterir. Koli bant çeşitleri, nakliye ve taşıma işlemlerinde güvenli bir kullanıcı deneyimi yaşamanıza yardımcı olur. Ev, ofis, atölye gibi alanlarda eşyalarınızı yapıştırabilme ve sabitleyebilme imkanı sunan ambalaj malzemeleri, kırılan materyalleri tekrar birleştirebilmenize de yardımcı olur. Paketlenen ürünleri, dış etkenlerden korumaya yardımcı olan koli bant çeşitleri, uzun ömürlü olmaları ile ekonomik bir kullanım da sunar.

Çeşitli yüzeylerin dayanıklılığını artırmanıza yardımcı olan koli bantları, dekoratif alanlara özel olarak farklı renk ve boyutlarda tasarlanır. Pek çok koli bandı renkli alternatifleri ile kablo ve boru gibi materyalleri sınıflandırabilme imkanı da tanıyor. Seramik,  porselen, cam gibi el işlerinizi yaparken kolaylık sunan bantlar, elektrik akımı geçirmedikleri için elektrik tesisatlarının bağlantı noktalarında da sıklıkla tercih edilir. Portatif yapıları ile birçok alanda uygulayabilme kolaylığı sunan ürünler, işlevselliği ile birçok alana uygun çözümler üretir.

Koli Bandı fiyatları hakkında daha geniş bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Nugabant ürünlerini hemen şimdi buradan sipariş verebilirsiniz.