fbpx

Koli Bandı

Günlük yaşamda çeşitli işlerle kolaylık sağlamak için koli bantlarından yararlanılır. Paketlemenin en sık yapıldığı nakliye işlemlerinde, el işi uğraşılarında, kargolama sırasında sıklıkla kullanılan koli bandı çeşitleri, ürünleri koruma ve saklamada yardımcı olur. Küçük olmasına rağmen işlevsel olan bantlar, standart ürünlere karşın sağlam yapıları ile güvenli bir kullanım sunar.

Koli bandı, eşyaları bir araya getirme, birleştirme ve sağlamlaştırma konusunda oldukça başarılı olan ürünlerdir. Kullanım amacına uygun farklı çeşitlerde üretilen bantlar sağlamlık, görünüş, renk ve doku açısından birbirinden farklıdır. Karton, cam, ahşap gibi yüzeylerde kullanılabilen koli bantları, elle kopma özelliğine de sahiptir. Dış etkenlere karşı yüksek mukavemet gösteren bu ürünler, sağlamlık konusunda oldukça ideal bir kullanım sunar.

Birbirinden işlevsel koli bantları fiyat konusunda da çeşitliliğe sahiptir. Uzun bir raf ömrü sunan koli bantlarının kalitesi, genişliği, renkleri, uzunluğu ve üzerinde baskı olup olmamasına göre fiyatları değişir. Farklı tekniklerle üretilen baskılı bantlar, üretim özelliklerine göre farklı fiyatlara sahiptir. İhtiyaçlara, özel olarak farklı renk ve boyutlarda üretilebilen koli bandı çeşitleri, ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birçok seçeneğe sahiptir.

Şeffaf, beyaz, sarı, kırmızı gibi farklı renk ve marka logosu içeren koli bantlarına uygun fiyat avantajları ile sahip olabilirsiniz. Birçok ürün taşınma sırasında kolilere yerleştirildiği için taşınan ürünlerin güvenliği kolilerin ve koli bantlarının kalitesine bağlıdır. Bu sebeple koli bandı seçiminde kalite çok önemlidir. Hangi çeşit olursa olsun kalitesinden asla ödün vermeyen koli bantları içinden seçim yaparken, kullanım alanınızı ve ihtiyaçlarınızı doğru belirlemenizi tavsiye ederiz.

Çeşitli Renklere Sahip Desenli Koli Bandı Modelleri

Koli bandı özellikleri içinde boyut kadar dikkat çeken özelliklerden biri de ürünlerin rengidir. Koli bantlarının çeşitli iş alanlarında ya da ev ve ofis gibi işlerde kullanılmasına bakılmaksızın her modelde farklı renk alternatifleri bulunur. Bazı alanlarda dikkat çekmek ve kullanım alanlarına uyum sağlaması adına renklendirilen bantlar, tüm renklerinde aynı kalite garantisi ile üretilir. Yüksek yapıştırma gücüne sahip tek tarafı yapışkanlı bantlar, renkli modellerinde de eşyalarınızda herhangi bir boya izi bırakmaz.

Kırmızı renkli bir bant kullandıysanız bandın boyası eşyanızda renk bırakmaz. Renkli koli bandı çeşitleri oldukça geniş bir ürün yelpazesi ile kullanıcı ile buluşturulur. Şeffaf koli bandı dışında kahverengi, sarı ve beyaz, gibi temel renklerin yanı sıra kırmızı, lila, siyah koli bantları gibi farklı tonlarda da bantlar satışa sunulur. Temel renklere sahip bantlara birçok yerden ulaşabilirsiniz. Genellikle ince yapılı olan bantlar, ağır olan eşyaların dağılmaması ve açılmaması için son derece sağlam bir üretim kalitesine sahiptir.

Ambalajlama konusunda en çok kullanılan renklerden kahverengi bantlar, duvarlarda ya da zeminde kullanıldığında güçlü yapısından dolayı boyaya ve ahşaba zarar vermeyecek şekilde kaliteli bir yapışkana sahiptir. Temel renklerden biri olan beyaz koli bandı özellikle bazı dekoratif alanlarda kullanımda hoş bir görüntü yaratır.

Her modelde olduğu gibi sağlam ve kaliteli olan siyah, sarı, kırmızı ve lila bantlar, kullanım alanlarına uygun olacak şekilde üretilir. Kırmızı renkli koli bandı, dikkat kırılır koli bandı olarak da bilinir. Kırmızının gözde yarattığı etki, kırılacak bir eşyayı belirtmede oldukça ideal bir çözüm üretir. Farklı renk seçeneklerinden bir diğeri ise sarı koli bandıdır. Sarı bantlar, tekstil sektörü başta olmak üzere matbaa, inşaat, nakliye ve gıda gibi farklı sektörlerde çok fazla tercih edilir.

Yapışkanlığı güçlü olan koli bandı çeşitleri, kalitesi sayesinde herhangi bir kopma ya da aşınma yapmaz. İz bırakmayan koli bandı özellikleri ile dikkat çeken ürünler, ihtiyaçlara göre marka ismi ya da logo içerecek şekilde de özel olarak üretilebilir. Üzerinde yazılı olan bantlar, özel üretim ürünler oldukları için istenen boyutlarda üretilebilir. Koli bandı modellerinin fiyatları da oldukça uygundur. Siz de birbirinden renkli ve ihtiyacınıza uygun ölçülerde koli bantlarına online alışveriş imkanı ile hızlıca ulaşabilirsiniz.

Koli Bandında Neden Üreticiyi Tercih Etmelisiniz?

Koli bandı, standart ölçülerin yanı sıra farklı boyut ve renklerde de üretilir. İhtiyacınıza uygun olan ürünleri belirledikten sonra istediğiniz renk ve ölçülerde koli bantlarına sahip olabilirsiniz. Koli bandında üreticiler ihtiyaçlara uygun en kaliteli ürünleri toptan alma seçeneği ile kullanıcılarla buluşturur. Markanızın logosunun isminin ya da ürünlerle ilgili bazı sloganların eklenebileceği bantlar, üreticiler tarafından beklentilerinize uygun olacak şekilde üretilir.

Koli bandında üretici bir firma ile çalıştığınızda taleplerinize uygun koli bantlarına daha uygun fiyat avantajları ile sahip olabilirsiniz. Firma seçiminde, çalışmak istediğiniz üretici firmanın koli bandı yorumları ve müşteri memnuniyeti anketlerini inceleyebilirsiniz. Böylece en kaliteli ürünlere, uygun fiyat avantajları ve üretici firma güvencesi ile sahip olabilirsiniz.

Koli Bandı Baskı Teknikleri

Baskılı koli bantları, firmalara özel olarak üretilir. Ürün ya da ürünlerin bulunduğu paketlerin kapatılması için kullanılan bantlar, güçlü bir tutunma özelliğine sahiptir. Baskılı bantlar genellikle 45mm eninde ve istenen uzunluğa göre üretilebilir. Marka imajını koruma ve paketlemede daha kurumsal bir görünüm sunma amacıyla üretilen baskılı bantlar, birçok üretici firma tarafından tercih edilir. Özellikle marketler ve kargo firmaları genellikle baskılı koli bantları kullanmayı tercih eder.

Baskılı koli bantları, firmaların taleplerine göre farklı teknikler kullanılarak üretilebilir. En yaygın kullanılan baskılı koli bandı teknikleri ise; Hot-melt, solvent ve akriliktir. Yapışkanın daha güçlü ve dayanıklı olması için hot-melt ya da solvent teknikleri daha fazla tercih edilir.

Hot-Melt Koli Bandı

Solvent içermeyen koli bandı, sıcak eriyik tutkal teknolojilerinin kullanımı ile üretilir. Bu bant ismini Hot (sıcak) – Melt (eriyik) kelimelerinden alır. Özellikle ağır kartonları kapatmak için önerilen bu bantlar, farklı genişliklerde, farklı uzunluklarda ve baskılı olarak üretilebilir. 60 Santigrat dereceye kadar ısı dayanımı gösterir. Özellikle karton sızdırmazlık için önerilen hot-melt tekniği ile üretilen baskılı bantların özellikleri ve avantajları şu şekildedir:

  • Yüksek yapışma, kartonlarda üstün performans,
  • Mükemmel yapışma ve yüksek mukavemet
  • Yüksek veya düşük sıcaklıklarda stoklanabilme,
  • 3 ila 4 yıl gibi uzun raf ömrü,
  • Uygulamada küçük bir basınçla kolayca yapışma
  • Isı değişimlerine duyarlı,
  • Karton, naylon ve plastik ürünlerde oldukça iyi bir performans gibi avantajlara sahiptir.

Akrilik Koli Bandı

Akrilik yapıştırıcı tekniği ile üretilen bantlar, su ya da solvent bazlı ürünlerdir. Akrilik yapıştırıcılar doğal yapışkandır. Bu sebeple üretim sürecinde kauçuk yapıştırıcılar kadar fazla katkı maddesine ihtiyaç duymazlar. İyi bir yapışma özelliğine sahip olan akrilik yapışkan tekniğine sahip bantlar termal ve UV bozulmasına karşı dirençlidir. Hızlı yapışma ve güçlü bir tutuculuk gösteren bu baskılı bantları, elle kopartabilirsiniz. Akrilik koli bandı önemli özellikleri ve avantajları şu şekildedir:

  • Güçlü bir tutunma, iyi yapışma,
  • Naylon, plastik yüzeylerde üstün performans,
  • Geniş bir uygulama sıcaklığı aralığında etkin yapışma,
  • Ekonomi sınıfı ambalaj bandı olarak kabul edilmesi en önemli avantajları arasında sıralanabilir.

Solvent Koli Bandı

Solvent, bir çözücü ile inceltilen reçinenin film üzerine sürülmesi ile elde edilen yapışkanlı bir koli bandı çeşididir. Bu bantlar soğuk zincir ürünlerin ambalajlanma işlemlerinde kullanıma uygun özelliklere sahiptir. Solvent koli bantlarının önemli özellikleri ve avantajları şu şekildedir:

  • Yüksek yapışma ve geri dönüştürülmüş kartonlarda üstün performans,
  • Mükemmel yapışma ve güçlü koruma özelliği,
  • Düşük sıcaklıklara dayanıklı, kış mevsimi ve soğuk havalara uyumlu,
  • Uzun raf ömrü,
  • Soğuk hava depolarında kullanım özelliği,
  • Akrilik ve Hot-melt koli bantlarının kullanıldığı birçok alan için uygun kullanım gibi önemli avantajları vardır.

Koli Bandı Fiyatları

Boyutlarına ve kullanım alanlarına göre farklı seçeneklere sahip olan koli bantları fiyatlarıyla da farklı alternatifler sunar. Koli bandı fiyatları, üretim materyallerine, ürünün kalitesine ve boyutlarına göre değişiklik gösterir. Portatif yapılara sahip olan ürünler, dirençli yapıları sayesinde kullanacağınız alana uygun en doğru malzemeyi seçebilmenizi kolaylaştırır. Renk olarak da çeşitlilik sunan koli bantları, en uygun modelleri en uygun fiyatlarda bulma fırsatı sunar.

Farklı boyutlardaki koli bantları fiyatları kalite, dayanıklılık ve marka gibi kriterlere göre değişiklik gösterir. Paketleme ve depolama işlerinin yanı sıra onarım yaparken de kullanabileceğiniz bantlar, zengin ürün çeşitliliğiyle sizlerle bir araya getirilir. Pek çok koli bandı standart ölçülerde üretilir. Standart ölçülerin dışında ihtiyaçlara göre özel olarak üretilen renkli, baskılı ve daha uzun olan bantların maliyetleri biraz daha fazla olabilir. Erişilebilir fiyat seviyelerine sahip olan bantlar, tekli ve çoklu paketler halinde satın alınabilir.

Birçok koli bandı uygun fiyatlı alternatifleri ile bütçenizi zorlamaz. Yapışma özelliğini uzun süre koruyabilen, elle kopma özelliğine sahip olan alternatifleriyle deneyiminizi artıran bantlar, el işi çalışmalarınızda sabitleme yaparken de kolaylık sağlar. İhtiyacınıza göre belirleyeceğiniz ürünlerde, koli bantları yorumları da satın alma kararınızda etkili olabilir. Ürünler arasında fiyat karşılaştırmaları yapabilir, hızlıca ürününüzü satın alabilirsiniz.

Koli Bandı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kağıt, karton, plastik, cam, duvar gibi yüzeylerde ve birçok sektörde kullanılan koli bantlarını satın almadan önce birkaç noktaya dikkat etmeniz gerekir. Koli bandı seçiminde kullanacağınız yüzeyin genişliği ve uzunluğunu doğru belirlediğinizde, daha iyi bir sonuca ulaşabilirsiniz. Kullanacağınız işlerde ya da alanlarda tek bir ürün yerine 4’lü, 5’li ve 6’lı koli bandı modellerini tercih edebilirsiniz. Böylece kesintisiz bir şekilde çalışabilir, aynı zamanda daha uygun fiyatlı ürünlere sahip olabilirsiniz.

Sıvı geçirmez özelliğe sahip malzemeleri seçerek, eşyalarınızın su ve nem gibi dış etkenlerden zarar görmesini engelleyebilirsiniz. Koli bandı baskılı ürünler içinden dekoratif özelliklere sahip olanları tercih edebilirsiniz. Hediye paketlerinizi daha güzel ambalajlayabilme fırsatı da sunan bu ürünler, paketlemede yeni nesil ürünlerdir. Aşınmalara karşı geliştirilen modeller içinden de seçimler yapabilir, hassas materyallerinizi dayanıklı bir şekilde paketleyebilir ve uzun süre koruyabilirsiniz. Tüm bu özelliklerin yanı sıra koli bandı satın alırken, göz önünde bulundurmanız gereken diğer önemli noktaları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Bazı ürünler daha geniş yüksekliklere sahip olabilir. Uzun paketleriniz için daha uzun ve geniş boyutlu koli bandı modellerini tercih edebilirsiniz. Bu sayede eşyalarınızı, bandı kesmeden ya da ek yapmadan güvenli bir şekilde paketleyebilirsiniz.
  • Nakliye işlemleri için eşya ambalajlaması yaparken hangi malzemeleri kullanacağınız hakkında bilgi sahibi olmayabilirsiniz. Koli bandı kullanıcı yorumları ve önerilerini dikkate alabilir, kullanıcı deneyiminizi artırabilirsiniz.
  • Geniş yüzeylerde kullanım zaman zaman zor olabilir. Bunun önüne geçmek için geniş yüzeyli koli bantlarını tercih edebilirsiniz.
  • Cam, seramik gibi kırılma riski olan eşyalarınızı paketlerken üzerinde uyarı yazıları bulunan renkli ürünleri seçebilirsiniz. Böylece ambalajlama yaptığınız ürünlerin karanlık ya da düşüş ışıklı ortamlarda da bile görünürlüğünü artırabilirsiniz.

Koli Bandı hakkında daha geniş bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Nugabant ürünlerini hemen şimdi buradan sipariş verebilirsiniz.