fbpx

Çift Taraflı Filmik Bantlar: İnce ve Güçlü Yapışma İçin İdeal Çözüm

Çift taraflı filmik bant, her iki tarafında da yapışkan özelliği bulunan bant çeşididir. Yapışkan tabaka, bir film üzerinde eşit şekilde dağıtılır. Çift taraflı filmik bantlar, kristal berraklığında ve ekstra ince yapıya sahip olan bantlardır. İlk uygulamadan itibaren yüksek oranda kalıcılık sağlayan bu özel bant çeşidi, çift taraflı yapısı ile iç ve dış mekânlarda kullanıma uygudur.

Kağıt, karton, metal, deri ve plastik parçaları birleştirmek üzere birçok farklı sektörde ve günlük işlerde kullanıma uygun çift taraflı filmik bantlar, ince ve güçlü yapısı ile verimli sonuçlar alınmasını sağlar. Çift taraflı filmik bant, kolay yırtılabilme özelliği sayesinde elle yapılan uygulamalara en ideal çözümleri üretir.

Selülozik yapıya sahip olan çift taraflı filmik bant, geri dönüşüme uygun bobin ekleme uygulamalarında da kullanıma uygundur.

Çift Taraflı Filmik Bant Özellikleri Nelerdir?

Çift taraflı filmik bantlar, iki tarafı da yapışkan olan ve iki yüzeyi birbirine hızlı ve kolay bir şekilde yapıştıran banttır. Yapışkan tabakası, filmik bandın esnek ve dayanıklı olmasını destekler. Yapışkan malzemeler kullanılarak üretilen bantlar, ince yapısı ile farklı yüzeylere güçlü yapışması sağlar ve en ideal çözümleri üretir.

Çift taraflı filmik bant özellikleri;

  • Çift taraflı filmik bantlar, şeffaf renkte ve çift taraflı olarak üretilir.
  • 18 mm X 25 metre, 24 mm X 25 metre, 48 mm X 25 metre gibi farklı ebatlarda üretilir.
  • Yüksek ısı ve yaşlanma direnci gösteren bir bant çeşididir.
  • Filmik bant ısı, nem ve UV ışınlarına karşı yüksek dayanım gösterir.
  • Kumaş, karton, deri, plastik gibi parçaları birleştirmede sıklıkla kullanılan güçlü bir bant çeşididir.
  • PP ve PE gibi düşük yüzey enerjisi olan materyallerde üstün performans elde edilmesini sağlar.

Çift Taraflı Filmik Bandın Kullanım Alanları Nelerdir?

İnce yapısı ve güçlü yapışma performansı ile üstün bir kullanıcı deneyimi sunan çift taraflı filmik bant, mükemmel yapışma ve tutunma sağlar. Isıya ve yüksek yaşlanmaya dirençli olan filmik bant ekstra ince yapısından dolayı kağıt, karton, kumaş, deri gibi yüzeylerde sıklıkla tercih edilir.

Kullanıldığı yüzeyde mükemmel yapışma ve tutunma sağlayan çift taraflı filmik bandı, iç ve dış mekan kullanımına uygundur. Kolay yırtılabilen bantlar, el ile kopmada da pratiklik sunar.

Çift taraflı filmik bantların kullanım alanları;

  • Makine parçalarının montajı, elektronik montaj, otomotiv endüstrisi, ambalajlama gibi farklı endüstriyel uygulamalarda kullanılır.
  • Mobilya, beyaz eşya ve elektronik cihaz gibi tüketici ürünlerinde kullanılır.
  • Duvar dekorasyonu, fotoğrafların asılması, mobilyaların taşınması gibi ev işlerinde kullanılır.

Çift Taraflı Filmik Bantlar Nasıl Kullanılır?

Nem, ısı ve UV dayanımı yüksek olan çift taraflı filmik bant, iç ve dış mekan kullanımlarına en uygun çözümleri üretir. Yüksek yapışma performansı ile dikkat çeken filmik bant, mükemmel yapışma ve tutunma gücü gösterir. Yüksek yaşlanma direnci gösteren filmik birçok alanda üstün performans sunar. Filmik bantı kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır.

Çift taraflı filmik bant kullanımı;

  • Filmik bandın yapışma gücü, uygulanacak yüzeylerin pürüzsüzlüğüne ve temizliğine göre değişir.
  • Filmik bandı kullanacağınız yüzeyin temiz ve kuru olduğundan emin olun.
  • Çift taraflı bandın kalınlığı ve genişliği, yapıştırılacak yüzeylerin boyutlarına göre farklılık gösterir.
  • Filmik bandın uygulanacağı yüzeylere, bandın yapışkan tarafının tamamını yapıştırdığınızdan emin olun.
  • Çift taraflı filmik bandın uygulanması sonrası, birkaç dakika bekledikten sonra bandın yüzeylere tam olarak yapıştığını kontrol edin.

Çift taraflı filmik bant hakkında daha geniş bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Nugabant ürünlerini hemen şimdi buradan sipariş verebilirsiniz.