fbpx

Kaydırmaz Bantların Farklı Kullanım Alanları ve Avantajları

Adından da anlaşılacağı üzere kaydırmaz bandı, kaza ya da istenmeyen durumları önlemek üzere kullanılan bant çeşididir. Kaygan yüzeylere yapıştırılarak kayma özelliğini ortadan kaldıran bantlar, yapışkan filmli olarak üretilir. Yüksek kaydırmazlık performansı sunan bant çeşidi, hayatın hemen hemen her alanında kullanılabilir. İnsanın ayak bastığı her yerde ihtiyaç duyulabilen, oldukça uygun fiyatlı bant türüdür.

Güçlü yapışma mukavemeti gösteren kaydırmaz bant, istenen yüzeye pratik olarak uygulanabilir. Su, deterjan, sabun ve tuzlu suya karşı yüksek mukavemet gösteren bant, güçlü tutunma özelliği sayesinde, kullanıcı deneyimini en üst seviyeye çıkarır. Uyarı amaçlı olarak kullanılan bantlar; sarı, siyah, kırmızı gibi farklı renklerde üretilir.

Kaydırmaz Bantların Öne Çıkan Özellikleri Nelerdir?

İz bırakmadan sökülebilen kaydırmaz bant; özellikle merdiven, koridor, havuz kenarı gibi pek çok ıslak zeminde işaretleme amacı ile kullanılır. Dış mekanda güvenlik önlemi almaya yarayan kandırmaz bantları, özel kauçuk malzemeden üretilir. Çıplak ayak ile basıldığında kaydırma yapmaması ile dikkat çeker.

Kaydırmaz bantların öne çıkan özellikleri şu şekildedir.

  • Esnek dokusu sayesinde yüksek performans sağlar.
  • Dış etmenlerden etkilenmeyen yüksek yapışkanlı tabakaya sahiptir.
  • Tuzlu su, çeşitli kimyasal ve yağlara karşı yüksek direnç gösterir.
  • Her çeşit temizlik malzemesi ile kolayca temizlenebilir.
  • Çok pütürlü olmayan tüm yüzeylerde pratik bir kullanım sunar.
  • Çok sıcak ve soğuk hava değişimlerine karşı dirençlidir.
  • Yapıştırıldığı yüzeyden kolay kolay çıkmaz.

Kaydırmaz Bant Nerelerde ve Ne Şekilde Kullanılır?

Özel kaydırmaz yapısı ile yaşamın her alanında kullanıma uygun olan kaydırmaz bant, her türlü ıslak zeminde, koridorlar, oyun alanları, çalışma alanları ve merdivenlerde kolayca uygulanabilir. Kayarak düşme oranını çok büyük ölçüde azaltmaya yardımcı olan bu bant çeşidi, yüksek kalitede üretilir. Dayanıklı yapısı sayesinde kaydırmaz bantları, dış ortamda güvenle ve rahatça kullanabilirsiniz.

Kaydırmaz bandın uygulanacağı zemin temiz ve kuru olmalıdır. Çok küçük bir ıslaklık bile bırakılmamalıdır. Bandı sadece keserek kullanmanız yeterlidir. Uygulama yapacağınız kaydırmaz bandı gerekli ölçülerde kesmelisiniz. Oldukça basit bir uygulamaya sahiptir. Her çeşit temizlik malzemesine ve suya karşı dayanıklıdır. Uygulama yapılacak yüzeye yapıştırılacak olan kaydırmaz bandın, öncelikle yapışkan bölümünde bulunan koruyucu filmi soymanız gerekir.

Yapıştıracağınız zemin üzerine baskı yaparak uygulayabilirsiniz. Yapıştırma sonrası sert bir cisim ya da bir rulo ile bastırarak zemine iyice yapışması sağlayabilirsiniz. Bandın tutuşunun gerçekleştiğinden emin olduktan sonra kullanıma başlayabilirsiniz.

Kaydırmaz bant genellikle alışveriş merkezleri, ofisler, imalathaneler, hastane, okul, ev ve kreş gibi birçok yaşamsal faaliyetin aktif sürdüğü yerlerde kullanılır. İhtiyaca yönelik tasarlanmış olan bantlar, her türlü ıslak zeminde ve kaygan döşemelerde kullanılabilir. Kayarak düşme riskini büyük ölçüde azaltmak üzere tasarlanmış olan bantlar, birçok yüzeye uyumlu olduğu için yapıştırıldığı yerden kolay çıkmaz.

Kaydırmaz Bant Kullanım Avantajları Nelerdir?

Nem gibi koşullara ve yaşlanmaya karşı dayanıklı bir yapıya sahip olan kaydırmaz bantlar, içindeki özel yapıştırıcı sayesinde sağlam ve dayanıklı ürünlerdir. Polimer ile birleştirilen ve plastik film haline getirilen özel aşındırıcı malzeme yapısına sahip parçacıklardan tasarlanan bantlar, güçlü bir tutunma sağlar. Sadece güçlü yapıştırıcı özelliği ile değil aynı zamanda UV ışınları da geçirmemesi ile üstün kullanıcı deneyimi sunar.

Kaydırmaz bandın avantajları ise şu şekildedir.

  • En kaygan yüzeylerde bile etkili ve güçlü yapışma sağlayarak, tam performans sunar.
  • Aşınmalara karşı güçlüdür.
  • Mıknatıs özelliğine sahiptir.
  • Kalıcı bir kullanım sunar. Bulunduğu yüzeyde kolayca sökülmez.
  • Basit bir uygulama ile kullanılabilir.
  • İz bırakmaz.

Kaydırmaz bant hakkında daha geniş bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Nugabant ürünlerini hemen şimdi buradan sipariş verebilirsiniz.