fbpx

Çift Taraflı Köpük Bant Kullanarak Profesyonel Sonuçlar Elde Etme

Çift taraflı köpük bant, kalıcı ya da geçici sabitleme işlerinde kullanılır. Paketleme işlemleri başta olmak üzere,  ısı yalıtımında, boşluk doldurmada ve akustik sönümlemede profesyonel sonuçlar sunar. Kapalı ya da açık hücreli köpüklerden üretilen çift taraflı bant, değişik tiplerde basınca duyarlı yapıştırıcılar ile kaplanır. Böylece, bant farklı kalınlıklara ulaştırılır. Rulo ya da şerit halinde üretilen bant, kolay bir kullanım sunar.

Farklı sıcaklık değerlerine sahip alt tabakalar arasında termal sızdırmazlığa sahip olan çift taraflı köpük bantlar gaz, nem ve hava geçişini önlemek üzere conta görevi de üstlenebilir. Estetik ve detaylı uygulamaya ihtiyaç duyulan tüm işlerde kullanıma uygun olan bu bant çeşidi, çift taraflı yapışkanlı olarak farklı kalınlık ve ebatlarda satışa sunulur.

Geri dönüştürülebilir özelliği ile çevre dostudur. İstenen yoğunluk düzeyine sahip olan köpük bant farklı renk seçeneklerine sahiptir. Çift taraflı köpük bant; otomotiv, reklam, mobilya, inşaat gibi sektörler başta olmak üzere çeşitli sektörlerde profesyonel sonuçlar elde edilmesini sağlar.

Çift Taraflı Köpük Bant Kullanım Avantajları Nelerdir?

Güçlü yapısı ile hem iç hem de dış mekân ortamlarda kullanılabilen çift taraflı köpük bant, iyi bir tutma gücüne sahiptir. Anti-korozyon özelliği sayesinde nem, ısı ve toz gibi olumsuz etkilenebileceği alanlarda bile çok rahat bir kullanım ve güçlü bir tutunma sağlar.

Çift taraflı köpük bant kullanımının avantajları şu şekildedir.

  • Montaj işiyle uğraşan kişiler, mekanik tutturucular yerine kalıpla kesilen bantlardan yararlanabilir. Stantlar, paneller, isim levhaları, işaretler, aynalar ve daha fazla yüzeyi montajlamak ya da takmak için çift taraflı köpük bant, sıklıkla tercih edilir.
  • Bazı büyük parçalar ya da panellerde güvenilir bir bağlantı sağlamak üzere oldukça fazla sayıda perçin ya da vidaya ihtiyaç duyulabilir. Bağlantı elemanlarının işlemleri, montaj sürelerini uzatabilir. Mekanik tutturucular yerine köpük bant kullanılması zamandan da tasarruf edilmesini sağlar.
  • Çift taraflı köpük bandın kullanmak için herhangi bir özel eğitime ya da talimata ihtiyaç duyulmaz. Kullanan kişilerin kişisel koruyucu donanıma ihtiyaçları da olmaz.
  • Termal genleşme ve büzülme özelliği ile esneklik gösteren çift taraflı köpük bantlar, bağlarını da korur ve uzun süre dayanıklılık sunar.

Çift Taraflı Köpük Bant Hangi Alanlarda Kullanılır?

Çift taraflı köpük bant çeşidi çok geniş uygulama alanına sahip olması ile dikkat çeker. Çeşitli sektörler kendi imalatlarında profesyonel çözümlere ulaşmak için bantlara ihtiyaç duyar. Ofis ve evlerde çivi gerektirmeden poster, çerçeve, saat gibi eşyalar duvara yapıştırılabilir.

Çift taraflı köpük bantların kullanım alanları;

  • Otomotiv, inşaat ve mobilya sektörü gibi pek çok farklı sektörde profesyonel sonuçlar sunduğu için bu bant çeşidi tercih edilir.
  • Havalandırma sektöründe metal flanş izolasyonunda sıklıkla kullanılır.
  • Yapı alanında farklı uygulamalarda genellikle çift taraflı köpük banttan yararlanılır.
  • İklimlendirme cihazlarında en sık kullanılan bant türüdür.
  • Hoparlör gibi cihazlarda, ses geçirgenliğinin sabit odağından çıkartılıp geri kalan alanların düzgün olarak izole edilmesi için köpük bant modellerinden yararlanılır.
  • Pürüzlü yüzeylerde en ideal çözümleri sunan bu bant türü, istenen her türlü yüzeye kolayca uyum sağlar ve pratik şekilde uygulanabilir.
  • Ahşap işleme çalışmaları, zarf mühürleme işlemleri ve reklamcılık alanındaki çeşitli işlerde geniş bir uygulama alanına sahiptir.
  • Kitap rafları, kablo klipsleri, fotoğraf çerçeveleri ve ev içi dekorasyon ürünlerini sabitlemede köpük bantlar tercih edilebilir.
  • Ev ve ofislerde duvarlara zarar vermeden aksesuar süsleme işlemleri için çift taraflı bant kullanımı tercih edilebilir.

Çift taraflı köpük bant hakkında daha geniş bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Nugabant ürünlerini hemen şimdi buradan sipariş verebilirsiniz.